Aste honetako errezeta: Kalabazin-espagetiak

OSAGAIAK
· Kalabazina
· Cherry tomateak
· Oliba beltzak
· Ahuakatea


· Saltsa egiteko: soja-jogurta (edo nahi duzuna), limoi-zukua, oliba-olioa, gatza, peperbeltza eta menda.

· Apaintzeko: sesamo beltza, sesamo wasabia eta menda.


PLATERAREN PRESTAKETA

1.

Kalabazina garbitu eta espiralak egin. Espiratzailerik ez baduzu, tirak egin ditzakezu azal-kentzekoarekin.

2.

Jarraian, saltsa prestatu osagai guztiak nahastuz: jogurta, limoi-zukua, olioa, gatza, piperbeltza eta menda. Kalabazinari gehitu eta ondo nahastu guztia busti dadin. Gorde platera muntatu arte.

3.

Cherry tomateak erditik moztu, olibak zatitxotan eta ahuakatea laukitxotan.

4.

Guztia muntatzeko, lehengo edalontziaren beheko aldean gaileta txikituak ipini, gainean kalabaza krema gehitu, eta, azkenik, koko-jogurta.