Aste honetako errezeta: Olo-galletak

OSAGAIAK
· Platano xehatua
· Eztia, agabea edo bestelako gozagarri bat
· Kakahuete-krema

· Olo-maluta txikiak

· Gatza –aukerakoa–

· Txokolatezko txipak –aukerakoa–


PLATERAREN PRESTAKETA

1.

Labea aurrez berotu. Katilu ertain batean gehitu platano xehatua, kakahuete-krema, gozagarria eta gatza; eta ondo nahastu. Gehitu olo-malutak, eta berriro nahastu, guztia ondo batuta egon arte.

2.

Galleta-orearekin bola txikiak egin; horretarako, erabili esku garbiak edo bi koilara galleta-oreari galleta forma eman eta lisatzeko. Horien gainean txokolatezko txipak ipini –nahi izanez gero–. Txokolate mota bakarra erabil dezakezu edo, nik bezala, ezberdinekin jolastu.

3.

Labean kozinatu tenperatura ertainean 15-20 minutuz. Egokiena da galletak egiten ari diren bitartean kontrolatzen joatea, askorik txigortu ez daitezen.

4.

Oharra: Labetik ateratzerakoan bigun egon daitezke oraindik. Atera plater edo gainazal hotz batera, eta galletak hozten direnean gogorxeago egongo dira.