Aste honetako errezeta: Ogi txigortu frantsesa ‘topping’-ekin
OSAGAIAK
· Moldeko ogia, xerra bat
· Garbantzu-irina
· Ura· Edari begetala edo esnea
· Koko-jogurta
· Ahabiak
· Fruitu lehorrak
· Kanela-hautsa
PLATERAREN PRESTAKETA
1.
Lehenengo, ogia bustitzeko nahasketa prestatuko dugu. Horretarako, hauek nahastu behar dira: garbantzu-irina, ura eta edari begetala –nik almendra-edaria erabili dut–. Nahi izanez gero, horren ordez arrautza bat eta basokada bat edari-begetal edo esne erabil dezakezu.
2.
Ogi-xerra nahasketan ondo busti eta zartaginean kozinatu bi aldeetatik olio pixka batekin.
3.
Eginda dagoenean, platerera atera, eta topping-ak jartzeko unea da. Nik hauek aukeratu ditut: koko-jogurta, ahabiak, fruitu lehorrak eta kanela-hautsa.