Aste honetako errezeta: Letxuga-takoak

OSAGAIAK
· Takoentzat:
· Marrubiak
· Piper gorria
· Cherry tomatetxoak

· Letxuga-orriak

· Arroz egosia

· Sesamo-haziak


· Saltsa egiteko: marrubiak, oliba-olioa, Modenako ozpina eta gatza.


PLATERAREN PRESTAKETA

1.

Lehenengo, saltsa prestatuko dugu. Horretarako, marrubiak ondo garbitu eta zatitxotan moztu. Irabiatzeko ontzi batera eraman eta bertan gehitu oliba-olioa, modena ozpina eta gatza. Eta guztia birrindu, saltsa fina lortu arte. Eta erreserbatu.

2.

Takoak egiteko, lehenengo, betegarria egingo dugu. Horretarako, piper gorria mozten hasiko gara. Gero, tomate-txerriak laurdenetan moztu, eta, azkenik, marrubiak txiki-txiki. Eta hirurak batera nahastu.

3.

Takoak muntatzeko, letxuga-orriak ondo garbitu, oinarrian arroz egosia gehitu, hasierako saltsa gainetik, eta, amaitzeko, prestatu berri dugun betegarria. Eta eskuekin gozatzeko prest.