Aste honetako errezeta: Arroza soja-hegal broxetatxoekin
OSAGAIAK
· Arroza
· Soja-hegalak
· Cherry tomateak
· Garam Masala· Proventzako belarrak
Saltsarako:
· Kakahuete-krema
· Soja-saltsa· Arroz-ozpina
· Azukre-kanaberaren zuku kontzentratua
· Jengibre-hautsa
· Wasabi-pasta
· Ura
PLATERAREN PRESTAKETA
1.
Lehenengo, arroza prestatuko dugu. Arroza garbitu, ura irakiten ipini, garbitutako arroza gehitu, gatz pixka bat bota eta egosi.
2.
Soja-hegalak prestatzeko, lehendabizi, hamar minutuz egosiko ditugu. Gero, zartagin batean olio pixka batekin erregosi eta espeziak gehitu. Garam Masala eta Proventzako belarrak ipini.
3.
Saltsa prestatzeko, pote batean hauek nahastu: kakahuete-krema, soja-saltsa, arroz-ozpina, azukre-kanaberaren zuku kontzentratua, jengibre-hautsa, wasabi-pasta eta ura. Ondo eragin, osagai guztiak nahasteko, eta gerorako gorde.
4.
Jarraian, platerean jarriko dugu. Plater sakon batean arroza ipini, eta broxetak muntatu. Halako bakoitzean bi soja-hegal zatitxo sartu, tartekatu Cherry tomate bat, eta errepikatu nahi beste aldiz.
5.
Broxetak platerean ipini, kakahuete-saltsa arrozari gehitu… eta gozatzeko prest.